در همه جای دنیا افرادی هستند که به علت فقر مالی در شرایط نامساعد تری نسبت به بقیه زندگی می کنند. اما مشکل کارتن خواب های امریکا، سیستمی است که همواره به تولید ثروت برای عده ای معدود و ایجاد فقر برای اکثریت مردم منجرمی شود.
جبهه جهانی مستضعفین - همزمان با افزایش بحران اقتصادی، افزایش بی رویه معضل کارتن خوابی (homeless) در زندگی امروز آمریکایی ها به چشم می خورد. معضلی که با بی توجهی مجامع جهانی هر روز روند رو به رشدی را در پیش گرفته است. کارتن خواب که به گفته مجری شبکه دیدار «به کسی می گویند که در زندگی امیدی ندارد، تسلیم زندگی می شود و در خیابان زندگی می کند»؛ این روزها در خیابان های آمریکا به وفور دیده می شود. برای مثال خیابانی به نام «دانتون» در لس آنجلس وجود دارد که محل زندگی کارتن خواب هاست.به گزارش این شبکه، برخی مردم آمریکا به جایی می رسند که خانه و زندگی خویش را از دست می دهند. این ها تسلیم روزگار می شوند و برای زندگی به خیابان ها رو می آورند. به نقل از مجری شبکه دیدار در این خیابان، مردمی را می بینیم که گاری در دست دارند و تمام زندگیشان در این گاری است؛ معمولا سگی نیز همراه این هاست.(1)
اسکید راو، شهر چادر نشینها محله ای به نام اسکید راو (Skid Row) در حاشیهی یکی از گرانترین و پرزرق و برق ترین شهرهای جهان وجود دارد. بی بی سی می گوید حدود 5000 نفر در حاشیه ی خیابانهای اسکید راو زندگی میکنند و این محله مدتهاست که با اعتیاد به مواد مخدر، فحشا، فقر و بزهکاری دست و پنجه نرم میکند. اسکیدراو به «شهر چادرنشینها» معروف است. شهری که هزاران نفر از شهروندانش زیر چادرها زندگی می کنند. با این حال جالب است که با سرچ نام این شهر در گوگل، به جای تصاویر فقر و بدبختی مردم، اطلاعات زیادی پیرامون گروه های موسیقی داده می شود. شاید همین اطلاعات اندک هم به دلیل نزدیکی اسکیدراو به لس آنجلس باشد وگرنه معلوم نیست در ایالت های فقیرتر امریکا مانند نیواورلئان، میسیسیپی، ویسکانسین و آیووا چند محله ی فقیر نشین وجود دارد. ظاهرا آمار 40 میلیونی کارتن خواب های امریکا به واقعیت نزدیک است. بهانه ی بی بی سی برای انتشار این خبر، مهمانی نوروزی ایرانی-امریکایی های لس آنجلس بود. در این مهمانی یک وعدهی گرم به بینوایان امریکایی رسید و آنها در مصاحبه با بی بی سی گفتند که تا نوروز سال بعد منتظر خواهند ماند! وگرنه بی بی سی بنا ندارد درباره ی فقر در امریکا حرفی بزند.(2)
46 میلیون فقیر در امریکا خبرگزاری رویترز می گوید: بر اساس جدیدترین گزارش مرکز آمار ایالات متحده 15 درصد مردم این کشور در فقر زندگی می کنند و بیش از 46 میلیون نفر نیازمند دریافت کوپن و کمک های غذایی از سوی دولت هستند. کلیسا ها و مراکز حمایت از افراد بی خانمان قادر به جوابگویی حجم بالای مراجعین نیستند و هر روز بر تعداد متکدیان و کارتن خواب ها در شهرهای مختلف آمریکا افزوده می شود. کودکان نیز از مشکلات اقتصادی آمریکا بی بهره نیستند و حدود 20 درصد کودکان این کشور در فقر بسر میبرند و به دلیل بیکاری والدین خود، از خدمات بیمه درمانی نیز محروم هستند. (3) عدالت اجتماعی این روزها به شعاری فراگیر تبدیل شده است. ادعای دولت امریکا برای ایجاد دموکراسی و عدالت اجتماعی در عراق و افغانستان از یک سو، و فریاد عدالت طلبی هر روزه مردم امریکا از سوی دیگر بیش از بیش مخاطب خاموش را به فکر وامی دارد. در ادامه تصاویری از بی خانمان های امریکایی آمده است.
برخی منابع: 1- http://old.jamnews.ir/NSite/FUllStory/News/?ID=94702&Serv=19 2- http://www.zohur12.ir/%D9%88%D8%AD%DB%8C%D8%AF-%DB%8C%D8%A7%D9%85%DB%8C%D9%86-%D9%BE%D9%88%D8%B1-%D8%A7%D9%85%D8%B1%DB%8C%DA%A9%D8%A7-%DA%A9%D8%B4%D9%88%D8%B1-%D8%B1%D9%88%DB%8C%D8%A7%D9%87%D8%A7/ 3- http://www.bornanews.ir/Pages/News-76634.aspx
عضو گروه شهیداوینی سلام. یکی از اعضای گروه مطالعاتی شهید آوینی هستم. سعی می کنم فیلم را عاقلانه و منتقدانه و انسانی ببینم نه اینکه فیلم مرا منفعل کند و در خلسه تصنعی فرو ببرد. البته کتاب خواندن را بیشتر توصیه می کنم، نه هر کتابی را. انگیزه داشتن و هدفمندی در مطالعه و برنامه ریزی کلان و به موقع است که آدمی را پیش می برد. اللهم اعوذ بک من علم لاینفع. به هنرمندان صهیونیست اطمینانی ندارم، چون قرآن آنها را بدترین دشمنان مومنین می داند. (مبارکه82مائده) متاسفانه آنها بر سینما و هنر غرب بدجور چنگ انداخته اند. البته به اندیشمندان منصف غرب، که کمتر دیده می شوند، علاقه مندم. گذر عمر کوتاه است، آن را قدر بدانیم.
واژگان کلیدی مورد نظرم را در بخش آرشیوهای موضوعی وبلاگ ببینید. تذکر دلسوزانه اشتباهات، به رشد جدی فکری جامعه کمک می کند، پس منتظرم.